Bejaard koppel belandt op verkeerde vlucht

Wikipedia/ Fred

Helen Wheeker (96) en George Nobel (89) dachten op weg te zijn naar hun tweede woning in Michigan, maar kwamen op een heel andere bestemming aan. 

Het bejaarde koppel vertrok van de luchthaven van Florida naar Michigan, dat was tenminste wat ze dachten. In plaats daarvan vlogen ze naar Ogdensburg, een klein dorpje in de staat New York vlak bij de Canadese grens.

Zowel Wheeker als Nobel verplaatsen zich in een rolstoel. Het was voor het echtpaar een avontuur van jewelste. Om de zes maanden verhuizen ze van hun huis in Davie in Florida naar Jenison in Michigan. Deze keer liep het fout. Ze stonden klaar om in te stappen aan de gate naast die ze eigenlijk moesten hebben. De vlucht duurde even lang als die ze gewoonlijk nemen, daarom had het koppel eerst niets door. Pas eens ze geland waren, zagen ze dat ze in de verkeerde staat waren aangekomen.

De luchtvaartmaatschappij Allegiant Air beging een fout. Een werknemer van de luchthaven bracht hen naar de verkeerde gate. Ook een defect aan de scanner die de instapkaarten controleert, zorgde ervoor dat Wheeker en Nobel op het verkeerde vliegtuig stapten. Allegiant Air betaalde hen de tickets terug en zorgde ervoor dat het koppel nog op dezelfde dag terug naar huis kon vliegen. De luchthaven van Ogdensburg biedt namelijk slechts twee bestemmingen aan, Albany en Florida. Het koppel besloot daarom terug naar het Zuiden te keren.

“De piloot kwam naar ons toe, keek ons aan en zei dat iets vreselijks was gebeurd. Blijkbaar zaten we op het verkeerde vliegtuig. Ik moest erom lachen”, zei Wheeker. “Was het nu New York City, dan was het pas cool geweest. Maar hoeveel mensen dicht bij de 100 jaar kunnen zeggen dit te hebben meegemaakt?” Voor het echtpaar was het eerder een avontuur, maar vanaf nu blijven ze in Michigan. “Onze reisdagen zitten erop”, zegt Nobel.