Zoom-In: “Bij een start-up betreed je onbewandelde paden”

Met de Startup Xperience willen EYnovation en Randstad talenten die op zoek zijn naar een job in contact brengen met start-ups en scale-ups. Op 26 april in het ICC in Gent worden zowel start-ups als kandidaten uitgenodigd voor een jobbeurs op maat. 

 

Vivian Roks is manager bij Randstad: “Deze jobbeurs vraagt een andere aanpak. Start-ups zijn op zoek naar werknemers die niet in hokjes denken. Ze willen mensen die mentaal flexibel zijn en houden van uitdagingen in een voortdurend evoluerende omgeving.”
“De ondernemingen zoeken bijvoorbeeld naar experten in financiën die graag meedenken over de strategie van het bedrijf én feeling hebben met het product”, voegt Barbara Descheemaecker, manager bij EYnovation toe. “Maar er is vraag naar alle profielen, van accounting tot marketing. Het is onze bedoeling om het juiste talent aan het juiste bedrijf te linken.”

Speeddates, workshops en UQ-testen

Op de Startup Xperience organiseren EYnovation en Randstad voor de werkgevers workshops rond HR en leren de kandidaten hoe ze zichzelf goed kunnen pitchen. Er zullen ook speeddates gehouden worden en kandidaten kunnen een persoonlijkheidstest laten afnemen.
Start-ups hebben het eerder moeilijk om het juiste talent voor hun onderneming te vinden. EYnovation en Randstad willen hen via de Startup Xperience helpen: “Start-ups zijn nieuwe ondernemingen en zijn nog relatief onbekend. Er bestaan ook enkele vooroordelen tegenover start-ups. Het zouden onrustige bedrijven zijn, die komen en gaan, wat voor sommige ondernemingen ook zo is. Maar er zijn er ook die doorgroeien naar scale-ups en succes boeken. Zij hebben kandidaten heel wat te bieden.”

Bepaal zelf de koers

Bij start-ups gelden nog geen vaste procedures en er hangt een sfeer van innovatie, groei, nieuwe horizonten verkennen en creativiteit. “Bij een start-up ben je bezig met het werk van morgen. Je betreedt er onbewandelde paden,” weten Vivian en Barbara.

Schrijf je in voor de Startup Xperience op
www.startupxperience.be