E-auditor, een sexy job bij de FOD Financiën

Fiscale fraude is wellicht het misdrijf waarbij de meest creatieve systemen bedacht en gebruikt worden. E-auditors hebben een neus voor geheimen en leggen tussen de bits en bytes deze fraude bloot. Ze stellen zich professioneel, creatief en flexibel op, zonder daarbij hun privéleven te verwaarlozen.

E-controle

Je voelt je zowel thuis in de financiële als in de ICT-wereld. Je kan meepraten over databanken en ERP, fiscaliteit en boekhouding spreken je aan. Dan is een job als E-controleur iets voor jou. Bij de dienst E-controle werk je bovendien in een voortdurend veranderende wereld. Je staat dus telkens voor een nieuwe uitdaging.

E-kassa

De specialisten E-Kassa onderzoeken zowel de gewone als de ‘witte’ kassa’s. Ze analyseren de gegevens uit deze kassa’s en bekijken de ‘Zwarte doos’. Om het onvindbare te kunnen vinden, heb je heel wat doorzettingsvermogen nodig.

E-forensics

In je zoektocht naar fraude word jij de digitale Sherlock Holmes: je capteert ter plaatse digitale gegevens en combineert informatie uit verschillende bronnen. Zo spoor je fraude op in softwareprogramma’s, doorzoekt duizenden mails in één klik, haal je verwijderde gegevens terug en kraak je paswoorden als geen ander.

E-commerce

In E-commerce is een mooie carrière weggelegd voor wie zich wil verdiepen in webwinkels. Ontwerp zelf computerprogramma’s of maak kennis met bestaande tools. Je haalt fiscaal relevante informatie van websites en maakt de link met boekhouding en fiscale aangifte.

 

Dit artikel wordt u aangeboden door Metro-partner FOD Financiën.