Vrouw van profvoetballer Refaelov opnieuw veroordeeld voor vervallen rijbewijs

Vrouw van profvoetballer Refaelov opnieuw veroordeeld voor vervallen rijbewijs

De Brugse politierechter heeft de vrouw van profvoetballer Lior Refaelov van Club Brugge bij verstek veroordeeld tot een geldboete van 1.500 euro en een rijverbod van een maand. Gal Aviv werd achter het stuur betrapt met een vervallen Israëlisch rijbewijs. Refaelov kreeg een boete van 600 euro omdat hij een voertuig toevertrouwde aan iemand zonder geldig rijbewijs. Op 12 april 2016 zag de politie hoe een Mercedes aan de Bevrijdingslaan in Brugge een verbodsbord negeerde. Gal Aviv gebruikte daardoor een strook die enkel voor Lijnbussen dient. Even later stelde de politie tijdens de controle vast dat de vrouw met een vervallen Israëlisch rijbewijs op pad was.

Refaelov en zijn echtgenote stuurden hun kat naar het proces voor de politierechtbank. Voor het vervallen rijbewijs kreeg Gal Aviv een boete van 1.200 euro en een rijverbod van een maand. Daarnaast werd ze veroordeeld tot een boete van 180 euro voor het negeren van het verbodsbord. Tenslotte bleek de vrouw op het moment van de inbreuk haar identiteitskaart niet op zak te hebben, wat haar op een boete van 120 euro kost.

Lior Refaelov werd zelf ook gedagvaard omdat hij de leasingwagen van Club Brugge toevertrouwde aan iemand zonder geldig rijbewijs. De politierechter legde hem daarvoor de minimumgeldboete van 600 euro op. Voor gelijkaardige feiten werd de voetballer in januari in beroep nog vrijgesproken. Zijn vrouw kreeg toen een geldboete van 1.200 euro, waarvan de helft met uitstel.

bron: Belga