Schoonzoon Trump wil getuigen voor Senaatscommissie die banden met Rusland onderzoekt

door
Belga
Leestijd 1 min.

Jared Kushner, de schoonzoon van de Amerikaanse president Donald Trump, wil getuigen voor de Commissie Inlichtingen van de Amerikaanse Senaat, die de banden tussen de Trump-campagne en Rusland onderzoekt. Dat heeft het Witte Huis bekendgemaakt. De echtgenoot van Trumps dochter Ivanka bood vrijwillig zijn medewerking aan.

De 36-jarige Kushner speelde een belangrijk rol tijdens de verkiezingscampagne van zijn schoonvader. Hij stond onder meer in voor de eerste contacten tussen buitenlandse regeringen en topambtenaren. Sinds Trumps aanstelling tot president is schoonzoon Kushner één van zijn belangrijkste raadgevers.

De Commissie Inlichtingen is vooral geïnteresseerd in de contacten tussen Kushner en het Kremlin. "Tijdens de volledige verkiezingscampagne en in de overgangsperiode daarna was Jared Kushner het eerste aanspreekpunt van buitenlandse regeringsvertegenwoordigers", verklaarde een anonieme bron binnen de commissie. De bron voegde daaraan toe dat Kushner "gezien zijn rol" zelf had voorgesteld om te getuigen voor de Senaatscommissie. Richard Burr, de voorzitter van de Commissie Inlichtingen, zou de komst van Kushner nog niet bevestigd hebben.

Bron: Belga