Israëlische politie arresteert 22 ultraorthodoxe joden wegens seksueel misbruik

Israëlische politie arresteert 22 ultraorthodoxe joden wegens seksueel misbruik
Israëlische politie arresteert 22 ultraorthodoxe joden wegens seksueel misbruik

De Israëlische politie heeft 22 ultraorthodoxe joden gearresteerd op verdenking van seksueel misbruik van vrouwen en kinderen in hun gemeenschap. De 22 mannen van 20 tot 60 jaar oud werden zondagnacht tijdens een interventie van de politie opgepakt in Jeruzalem, in Bnei Brak, in Bet Shemesh en de kolonie Beitar Illit op de Westelijke Jordaanoever. Andere leden van die orthodoxe geloofsgemeenschap, die de strikte regels van het jodendom volgen, waren op de hoogte maar wilden de autoriteiten niet verwittigen en de kwestie liever intern oplossen. “In het merendeel van de gevallen werd de verdachten aangeraden zich op een of andere manier binnen de gemeenschap te laten behandelen”, aldus de politie. “De tientallen slachtoffers kregen echter geen noodzakelijke bijstand”.

Uiteindelijk werd de politie dan toch verwittigd door andere orthodoxe leden. De politie toonde beelden van notaboekjes die gebruikt werden om de compromitterende informatie te verzamelen.
In Jeruzalem probeerden ultraorthodoxen te beletten dat de politie de verdachten arresteerde. Ze scholden de agenten uit en gooiden met projectielen, waardoor de voorruiten van twee auto’s werden vernield. De verdachten zullen voor de rechter gebracht worden. Geen enkel lid van de ultraorthodoxe gemeenschap, die de kwestie wilde versluieren, werd gearresteerd, aldus een politiewoordvoerder.

Bron: Belga