Andy Murray heeft volgens zijn broer Jamie scheurtje in elleboog

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het wordt mogelijk nog even wachten op een terugkeer van Andy Murray op de tenniscourts. Volgens zijn broer Jamie heeft de nummer 1 van de wereld een scheurtje in de elleboog en kan alleen rust soelaas brengen.

Andy Murray werd twee weken geleden verrassend uitgeschakeld bij zijn eerste optreden op het Masters 1.000 toernooi van Indian Wells. Hij ging in twee sets onderuit tegen de bescheiden Canadees Vasek Pospisil. Daarna besliste de Schot forfait te geven voor het al even prestigieuze toernooi van Miami. Hij stelde toen last te hebben van de rechterelleboog.

Volgens Jamie Murray, een wereldtopper in het dubbelspel, heeft zijn jongere broer een scheurtje opgelopen. "Hij heeft rust nodig", klinkt het in de Britse media. "Andy vertelde mij dat hij alles kan doen behalve opslaan en dat alleen rusten voor de oplossing kan zorgen."

De kans dat Andy Murray volgende week kan aantreden in de kwartfinale van de Davis Cup tegen Frankrijk, lijkt klein. "Ik ga ervan uit dat hij er niet bij zal zijn. Als het hem toch lukt, zou dat super zijn, maar het belangrijkste is dat hij weer gezond wordt. De komende maanden staan er enkele belangrijke toernooien op de kalender", aldus Jamie Murray.

In principe maakte Andy Murray zijn comeback op de ATP Tour tijdens het graveltoernooi van Monte Carlo, dat op 17 april begint.

bron: Belga