Storm van kritiek op United Airlines na leggingverbod

Pixabay

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines heeft twee passagiers van een vlucht gehaald omdat ze een legging droegen. Dat leggingverbod zorgde voor heel wat ophef op sociale media.

Twee tieners wilden van Denver naar Minneapolis reizen, maar werden van de vlucht gehaald omdat ze een legging droegen. Heel wat mensen reageerden hier verontwaardigd op. Dat blijkt uit de heisa die op Twitter ontstond. De Amerikaanse activiste Shannon Watts hoorde de discussie. “Dit gedrag is seksistisch en viseert jonge meisjes.”

Volgens de vliegmaatschappij vlogen de meisjes aan een goedkoop tarief. Ze reisden met een speciale pas voor vrienden en familie van medewerkers van de luchtvaartmaatschappij. Voor hen geldt een speciale dresscode, die ook geldt voor de medewerkers. Leggings passen niet binnen die dresscode. Zo zijn spannende lycra-topjes, broeken en jurken ook verboden, net als teenslippers. “Bericht voor onze gewone klanten: jullie leggings zijn welkom”, tweet United Airlines.

“Passagiers die deze voordelen genieten, vertegenwoordigen de luchtvaartmaatschappij”, zegt United. De meisjes hadden de optie om zich om te kleden of een andere vlucht te nemen. De twee tieners misten uiteindelijk hun vlucht, maar volgens de woordvoerder konden ze wel aangepaste kleding vinden en zo een aansluitende vlucht nemen.