Brandweerman redt viervoeter met mond-op-mondbeademing

Een brandweerman uit de Amerikaanse staat Californië heeft een opmerkelijke redding voltrekken. Nadat hij een hond uit een brandend gebouw haalde, heeft hij het dier terug tot leven gebracht met mond-op-mondbeademing. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Het brandweerkorps van Santa Monica heeft, zoals gewoonlijk, een heldendaad verricht. Een brandend gebouw werd opgelost zonder een menselijk slachtoffer. Zelfs een hond, die beneveld was door de rook en warmte werd uit het appartement gered.

Het zag er even slecht uit voor Nalu, een tienjarige viervoeter. Maar brandweerman Andrew Klein was niet bereid om het hondje zonder slag of stoot af te staan aan Pietje de Dood. Twintig minuten lang gaf hij het diertje mond-op-mondbeademing, totdat het keffertje weer zelf begon te ademen. Uiteindelijk kwam er zelfs een zuurstofmasker aan te pas.

Volgens Huffington Post heeft Nalu de volgende dag doorgebracht in een zuurstofrijke kamer. Het hondje moest hoesten, maar was terug aan de betere hand. Het brandweerkorps deelde nog een foto van Nalu, om te bewijzen dat hij er helemaal bovenop is.