Amber Heard moest zwijgen over haar geaardheid

Amber Heard heeft jarenlang het advies gekregen dat ze moest zwijgen over haar geaardheid als ze een carrière wou maken in Hollywood. Dat heeft ze verteld op een symposium van The Economist.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De biseksuele ex van Johnny Depp trok zich daar niets van aan, maar geeft toe dat ze een moeilijke periode achter de rug heeft. "Het heeft zeker invloed gehad op mijn carrière", aldus de 30-jarige actrice.

Zo is ze ervan overtuigd dat filmmakers twijfelden om haar een heterovrouw te laten spelen in een romantische komedie. "Het was niet makkelijk. Ik was de enige die zo werkte, het was moeilijk omdat niemand het eerder gedaan had."

Label opgeplakt

Zeven jaar geleden kreeg de Amerikaanse blondine de vraag of ze ook op vrouwen viel, en voor het eerst gaf ze daar in het openbaar een eerlijk antwoord op. Nog steeds krijgt de Amerikaanse blondine soms te horen dat ze in 2010 uit de kast kwam. "Ik vind dat best grappig. Ik heb voor mijn gevoel nooit in de kast gezeten. Maar plots kreeg ik een label opgeplakt. Ik werd 'de lesbienne Amber Heard' in plaats van 'de actrice Amber Heard'."