Uber stopt test zelfrijdende auto na ongeluk

Uber stopt test zelfrijdende auto na ongeluk

Uber heeft beslist om de testen met zelfrijdende auto’s tijdelijk stop te zetten. Die beslissing komt er na een ongeluk in Arizona, waarbij een zelfrijdende auto op de kant belandde nadat een andere wagen geen voorrang verleende.

Op het moment van het ongeval zaten twee personen vooraan in de testmobiel, wat de standaardprocedure is tijdens dergelijke ritten. Niemand raakte ernstig gewond, maar in afwachting van de resultaten van het onderzoek heeft Uber wel beslist om voorlopig te stoppen met de tests.

Het is niet de eerste keer dat Uber in opspraak komt met de zelfrijdende auto’s. Zo wordt de taxi-app aangeklaagd door het Google-zusterbedrijf Waymo, omdat Uber diens techniek voor de zelfrijdende wagens gestolen zou hebben.

Verder rijden de zelfrijdende Ubers noodgedwongen rond in Arizona omdat ze in Californië niet welkom zijn. De app weigert zelfs om in die staat een vergunning aan te vragen. Niet alleen de zelfrijdende taxi’s, ook de seksistische bedrijfscultuur veroorzaakte de afgelopen maanden behoorlijk wat controverse. Topman Trevor Kalanick en vijf andere Uber-medewerkers zouden in 2014 in Seoul een karaoke-escortbar bezocht hebben.