Rode Duivels – Grieken hadden nationale feestdag graag gevierd met zege tegen België

Rode Duivels - Grieken hadden nationale feestdag graag gevierd met zege tegen België

De Griekse bondscoach Michael Skibbe had vooraf verklaard voor een punt naar België te komen en dat is het uiteindelijk ook geworden, na de late gelijkmaker van Romelu Lukaku. “We hadden de Griekse nationale feestdag liever met een zege gevierd, nu moeten we het met een gelijkspel doen. We hadden hier kunnen winnen”, verklaarde de 51-jarige Skibbe na de wedstrijd. Griekenland kwam in zijn gebruikelijke 4-5-1 aan de aftrap op de Heizel en trok een dubbele afweergordel op, met enkel woelwater Mitroglou voorin. Het leverde een ondermaatse wedstrijd op waarin de Duivels het slot niet van de deur kregen. “We hebben geprobeerd om er aanvallend uit te komen, maar het was erg moeilijk”, verdedigde de Duitser zich. “België is aanvallend sterk, met veel beweging en ze zetten veel druk. In de tweede helft waren we beter, tot aan het moment van de eerste uitsluiting. We hebben tot het einde gevochten voor de drie punten.”
Zonder de geblesseerden Kevin De Bruyne en Eden Hazard kwam België fel verzwakt aan de aftrap. “Zij zijn beiden wereldklasse en ook Thomas Meunier is erg sterk. België heeft echter veel wisselmogelijkheden, offensief zit er zoveel klasse in dat team. In Griekenland zullen ze er in september waarschijnlijk wel bij zijn, maar dan spelen wij wel thuis en dan hopen wij wel drie punten te pakken.”
Skibbe zag zijn team na twee uitsluitingen met negen spelers eindigen en had daaromtrent toch wat kritiek op de leiding van zijn landgenoot Felix Brych. “Zeker die eerste rode kaart – toen er nog 25 minuten te spelen was – gaf een voordeel aan de Belgen”, besloot hij.

.

bron: Belga