Rode Duivels – Aanvoerder Jan Vertonghen: “We gingen iets te veel mee in de speelstijl van de Grieken”

Rode Duivels - Aanvoerder Jan Vertonghen: "We gingen iets te veel mee in de speelstijl van de Grieken"

Jan Vertonghen speelde zijn 90e interland voor de Rode Duivels en was bij de afwezigheid van Eden Hazard de aanvoerder in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland (1-1). Ook hij liet zich verrassen bij de goal van Mitroglou vlak na de rust. “Volgens mij werd er door de Grieken op het middenveld een kopduel gewonnen en we stonden elkaar wat aan te kijken achterin. Mitroglou kon ontsnappen en maakte het goed af”, vertelde de Tottenham-verdediger na afloop. “Na het doelpunt moesten we achtervolgen en het tempo erin houden was moeilijk. Er werden veel fouten gemaakt en zij speelden het slim door veel te gaan liggen en tijd te winnen. Wij gingen daar iets te veel in mee. Ze hebben met hun speelstijl wel een punt gepakt, dus hebben ze daar gelijk voor gekregen”, verklaarde Vertonghen over de negatieve speelstijl van Griekenland.
Net zoals Courtois had Vertonghen lof voor het doelpunt van Lukaku. “Je kan er weinig aan doen als Romelu de bal zo krijgt. In die situaties is hij één van de beste spitsen ter wereld. Hij maakt het schitterend af.”
“Uiteraard hadden we Eden en Kevin vandaag goed kunnen gebruiken want zij zijn spelers van wereldklasse, maar ook zonder hen hadden we deze wedstrijd eigenlijk moeten winnen.”

.

bron: Belga