F1 – GP van Australië – Stoffel Vandoorne rijdt vijftiende tijd in laatste oefensessie

F1 - GP van Australië - Stoffel Vandoorne rijdt vijftiende tijd in laatste oefensessie

De Belgische Formule 1-rijder Stoffel Vandoorne heeft zaterdag de vijftiende tijd neergezet tijdens de derde en laatste vrije oefensessie voor de Grote Prijs van Australië in Melbourne. De Duitser Sebastian Vettel reed de beste tijd. Vandoorne legde negen rondjes af in zijn McLaren-Honda. Zijn snelste tijd was 1:26.699, wat hem een vijftiende plaats opleverde. De snelste tijd van de dag (1:23.380) was voor Sebastian Vettel in zijn Ferrari, wat meteen een nieuw record is op het circuit in Melbourne. Het vorige record uit 2011 stond eveneens op Vettels naam.
Fernando Alonso, ploeggenoot van Vandoorne, eindigde zaterdag net voor de West-Vlaming, met een beste tijd van 1:26.556.
Vrijdag zette Vandoorne in de eerste proefsessie met 1:28.695 de traagste tijd neer van alle rijders; in de tweede sessie was zijn toptijd 1:26.608, goed voor de zeventiende plaats. De snelste tijd ging vrijdag twee keer naar de Brit Lewis Hamilton.
Om 07.00 uur Belgische tijd begint de kwalificatie voor de race van zondag. De Grote Prijs van Australië is de opening van het nieuwe seizoen in de Formule 1.

bron: Belga