F1 - GP van Australië - Lewis Hamilton verovert pole, Vandoorne rijdt achttiende tijd

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Brit Lewis Hamilton (Mercedes) start morgen/zondag vanuit polepositie in de Grote Prijs van Australië, de openingsmanche van het WK Formule 1. Stoffel Vandoorne (McLaren-Honda) reed zaterdag de achttiende kwalificatietijd en vertrekt vanop de voorlaatste rij. Hamilton klokte op het circuit van Albert Park in Melbourne een rondje in 1:22.188. De drievoudige wereldkampioen was daarmee 268 duizendsten sneller dan de Duitser Sebastian Vettel (Ferrari).

Voor de 32-jarige Hamilton is het de 62e polepositie uit zijn carrière.

Op de tweede startrij staan de Finnen Valtteri Bottas (Mercedes) en Kimi Räikkönen (Ferrari). De Nederlander Max Verstappen (Red Bull) was goed voor de vijfde kwalificatietijd.

Stoffel Vandoorne (McLaren-Honda) reed zaterdag de achttiende tijd en werd uitgeschakeld tijdens de eerste kwalificatiefase (Q1). Hij vertrekt zondag vanaf de voorlaatste startrij. Zijn Spaanse teamgenoot Fernando Alonso reed de dertiende chrono.

De Grote Prijs van Australië start zondagmorgen om 7u Belgische tijd.

Bij het Zwitserse Sauber komt de Duitser Pascal Wehrlein dit weekend overigens niet in actie. Hij voelt zich na een nekblessure onvoldoende fit om te racen. Zijn plaats wordt ingenomen door de Italiaan Antonio Giovinazzi. Die klokte zaterdag de zestiende kwalificatietijd.

bron: Belga