De Zuid-Afrikaan Daryl Impey (Orica-Scott) heeft vandaag de zesde en voorlaatste etappe in de Ronde van Catalonië (WorldTour) op zijn naam geschreven. Na 189 kilometer tussen startplaats Tortosa en aankomstplaats Reus klopte Impey in een spurt met een uitgedund peloton de Spaanse leider Alejandro Valverde (Movistar) en de Franse kampioen Arthur Vichot (FDJ). Louis Vervaeke was de eerste Belg op de negentiende plaats. Valverde behoudt de leiding in het klassement. De zesde rit in de Ronde van Catalonië begon voortvarend. In de afdaling van de Alt de Bot, de eerste hindernis van de dag, brak het peloton in drie stukken. Sky-kopmannen Chris Froome (tweede in het klassement) en Geraint Thomas (zevende) en Samuel Sanchez (achtste) misten de slag en zouden nooit meer vooraan komen aansluiten.

De Italianen Dario Cataldo (Astana) en Alessandro De Marchi (BMC) gingen in het slot aan de haal en leken uit de greep van de groep Valverde te blijven. Ze werden in de laatste meters echter alsnog voorbijgestoken door de aanstormende groep. Impey was de snelste en vloerde leider Valverde en Vichot. Valverde blijft leider in het algemeen klassement. Froome, Thomas en Sanchez tuimelen uit de top tien.

Morgen volgt de laatste etappe in de 97e Ronde van Catalonië. De renners leggen dan in en om Barcelona 138 kilometers af. In de acht plaatselijke ronden moet iedere keer de stadsberg, de Alto de Montjuic, afgehaspeld worden.

bron: Belga