Deze vijf cultuurtips verdrijven de verveling

Ben je nog op zoek naar tips om de tijd de doden? Deze vijf suggesties helpen je op weg. 
door
Mare
Leestijd 1 min.

Risjaar Drei: Olympique Dramatique

(Op 24 en 25 maart in Gent) 

Richard III was niet bepaald een aimabel figuur, maar zijn familie is nauwelijks een haar beter te noemen. De lelijke Richard heeft trouw voor hen gevochten in de oorlog, maar het is zijn broer Edward die nadien met de kroon is gaan lopen - en daarvoor overigens ook behoorlijk wat samenzweerderig bloed heeft vergoten. In de versie van Olympique Dramatique is iedereen even amoreel. Een topcast met onder meer Jan en Sofie Decleir, Peter Van den Begin en Nico Sturm schitteren in deze vertimmerde versie van Richard III.

De Buena Rama! - Noche de Flamenco

(24 maart in Brussel) 

Zin in een avondje authentieke flamenco - neen, niet het makkelijke toeristenvertier, maar the real stuff? Theater Molière in Elsene, waar Muziekpublique huist, is de place to be: de Brusselse flamenco-artiest Miguel Sanchez neemt je er mee naar Sevilla op een trip naar de roots van de flamenco. Dat betekent dat zang, gitaar, dans en percussie strijden om het hoogste woord. Sanchez laat zich omringen met goed volk als  danser Joselito Fernandez en de getalenteerde zangeres Maria Marin.

Stile Antico

(24 maart te Brugge) 

Nog maar net waren ze te horen op het Klarafestival in Brussel en nu zijn ze verkast naar Brugge: de jonge Engelse zangers van Stile Antico, die 400 jaar na de dood van Shakespeare de muzikale kracht van hun grootste bard blootleggen. De twaalf heldere stemmen brengen een compleet Engels programma dat het Concertgebouw krachtig laat zinderen.

 

Schrijfdag

(25 maart in Antwerpen) 

Wie schrijft die… juist, maar hoe leer je dat eigenlijk, schrijven? Kom er alles over te weten op de tiende editie van de Schrijfdag, waar je je schrijftalent kan aanscherpen, je eerste schuchtere woorden aan het papier toevertrouwen of schrijftips krijgen van ervaren rotten als Jeroen Olyslaegers, Kristien Hemmerechts en Katrijn Van Bouwel. Maar kom ook alles te weten over auteursrechten en kleine vergoedingen voor auteurs - want ja, fijn dat schrijvers blijven, maar ze moeten wél ook hun huur kunnen betalen.

 

Passa Porta

(Van 24 tot 26 maart in Brussel) 

Durven we nog risico's nemen, in deze door angst geplaagde tijden? Durven we nog grenzen opzoeken of zelfs oversteken, om te weten te komen wat er aan de andere kant ligt? Het hele Passa Porta Festival is op zich een grote schreeuw om een ‘ja': het internationale literatuurfestival brengt meer dan honderd auteurs uit alle hoeken van de wereld naar Brussel om er hun ideeën en inspiratie te delen met literatuurliefhebbers. Op het menu grote namen als Paul Auster, Connie Palmen en Herman Koch.