Pendelaar Nicole Verstraeten: “Ik kan op basis van de geur van een scheet raden wie de schuldige is”

Elke week grijpt Metro een pendelaar bij de kraag voor een kort gesprek. Achter elke anonieme reiziger schuilt immers een verrassende persoonlijkheid. Deze week is het de beurt aan Nicole Verstraeten, een 21-jarige studente digitale marketing en communicatie. 

ZICHT
Ik kijk met grote bewondering op naar mijn grote broer Adriaan, die tien jaar ouder is dan ik. Vroeger zat dat leeftijdsverschil in de weg, maar nu is Adriaan één van de weinige mensen die mij helemaal begrijpt. Hij is één en al liefde. Na het overlijden van onze papa vier jaar geleden zijn wij heel close geworden. Papa leeft voort in Adriaan, en dat stelt mij gerust.

GEHOOR
Ik ben één en al oor, dat is één van mijn grootste troeven. Voor mijn vriendinnen speel ik graag een beetje de therapeut. We’re living the fast life, waardoor we in het dagelijks leven vooral snelle, oppervlakkige gesprekken hebben. Mensen
luisteren vaak met een half oor en knikken terwijl je voelt dat je niet begrepen wordt. Daarom vind ik het belangrijk om oprecht te vragen aan iemand hoe het gaat, en daarbij even te gaan zitten om een dieper gesprek toe te laten.

SMAAK
Ik heb een heel opvallende lach. Die is luid en hoog, dus kun je mij al van ver horen schateren. Mijn lach werkt ook aanstekelijk, want onlangs zei een vriendin: ‘Als ik jou hoor lachen, dan is mijn dag goed’. En als mijn vrienden blij zijn, dan ben ik dat ook.

REUK
Ik kan op basis van de geur van een scheet raden wie de schuldige is. Vroeger zat er een tweeling bij mij in de scouts die ik al heel lang ken omdat we samen zijn opgegroeid. Die twee broers zijn rot vanbinnen! Hun scheten stinken uren in de wind, maar wanneer de ene het op de andere wil steken, laat ik mij niet bedotten!

TAST
Elke ochtend heb ik een kruiswoordraadselboek in mijn handen. Ik neem het zelfs mee op reis, zoals toen ik onlangs naar de Filipijnen ben geweest om de roots van mijn mama te ontdekken. Een drietal kruiswoordraadsels invullen is deel van mijn ochtendritueel. ’s Morgens neem ik uitgebreid te tijd om te ontbijten. Ik eet elke dag havermout, telkens met een ander stukje fruit. Een kopje koffie maakt het plaatje compleet.

ZESDE ZINTUIG
Ik noem mijzelf wel eens de kinderfluisteraar omdat ik heel goed overweg kan met kinderen. Ik heb twee jaar leiding gegeven aan de allerjongsten in de scouts en nu ik gestopt ben, ga ik gemakkelijk twee à drie keer per week bij verschillende gezinnen babysitten. Kinderen zijn nog heel onwetend, maar toch kun je er veel van leren. Als een kind lacht, dan is dat écht. Wanneer ik thuiskom van een avond babysitten, dan kan ik mijn zorgen uit het dagelijks leven veel makkelijker relativeren.

Tekst en Foto Charlotte De Cort