Appelgebak met kaneel en amandelen

Appeldessert
Foto D. Otte

Wat heb je nodig ? (voor 4 personen)

  • 3 grote Boskoop-appelen
  • 3 eieren
  • 8 el bruine suiker
  • 8 el bloem
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 50 gr boter
  • 50 gr amandelschilfers

Zo maak je het

  1. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij het vruchtvlees in grove stukken. Laat de boter smelten op een middelmatig vuur en stoof de appels even aan. Voeg twee el bruine suiker en een tl kaneelpoeder toe. Haal de appels van het vuur en zet ze even opzij.
  2. Klop drie eigelen los in een kom. Voeg al roerend 6 el bruine suiker, 6 el bloem en 1 tl kaneelpoeder toe. Klop de eiwitten tot sneeuw en meng ze voorzichtig met de rest van het deeg.
  3. Neem een diepe ovenschotel en bedek de bodem met de stukjes appel. Bedek het fruit met het deeg. Laat een dertigtal minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden. Werk het gebak af met amandelschilfers en laat nog een paar minuten verderbakken.

Klaar in 45 minuten