VRT, Medialaan en SBS zenden spot “Hongersnood 12-12”-actie uit

De tv- en radiozenders van de Vlaamse omroepen VRT, Medialaan en SBS zenden vanaf zaterdag een spot uit die de Vlamingen oproept om te geld te storten voor “Hongersnood 12-12”, het initiatief van het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties om de noodlijdende bevolking van Zuid-Soedan, Jemen, Somalië en Nigeria te helpen. Twintig miljoen mensen in Zuid-Soedan, Jemen, Somalië en Nigeria lijden honger, bijna anderhalf miljoen kinderen lijden ernstige ondervoeding en zijn in gevaar. Het Consortium lanceerde de actie vorige week.

“De sense of urgency is groot. We moeten nú handelen”, zegt Philippe Henon, woordvoerder van 12-12. “Dit gaat over kinderen die honger lijden en morgen kunnen sterven als wij niet helpen. We danken de tv- en radiozenders voor hun steun. Hoe meer mensen we bij ons kunnen bereiken en overtuigen, des te meer mensen we ginder kunnen redden.”

De spot zal te horen zijn op Qmusic en Joe (Medialaan) Radio 1, Radio 2, Klara, MNM en Studio Brussel (VRT) en te zien op Eén en Canvas (VRT) VTM, Q2, CAZ en Vitaya (Medialaan) en VIER, VIJF en ZES (SBS). De spot zal drie weken te zien/horen zijn op de zenders.

bron: Belga