Vandoorne klokt 20e en 17e tijd in oefensessies GP Australië

door
Belga
Leestijd 1 min.

Formule 1-rijder Stoffel Vandoorne heeft vandaag tijdens de eerste twee vrije oefensessies voor de Grote Prijs van Australië respectievelijk de twintigste en zeventiende tijd neergezet. Op het circuit van Albert Park in Melbourne werkte Vandoorne in de eerste sessie veertien rondjes af in zijn McLaren-Honda. Hij kwam daarbij niet verder dan 1:28.695, de traagste tijd van alle rijders. In de tweede sessie legde de West-Vlaming 33 rondes af. Zijn nieuwe toptijd was 1:26.608, goed voor de zeventiende chrono.

De Brit Lewis Hamilton was in zijn Mercedes twee keer de snelste van het pak. De drievoudige wereldkampioen reed in de tweede sessie een ronde in 1:23.620, de beste chrono van de dag. De Duitser Sebastien Vettel (Ferrari) zette met 1:24.167 de tweede tijd achter zijn naam.

Fernando Alonso, ploeggenoot van Vandoorne, werd in de oefensessies veertiende (1:27.116, achttien rondes) en twaalfde (1:26.000, negentien rondes).

Morgen worden de derde vrije sessie en de kwalificaties afgewerkt. Zondag wordt de Grote Prijs, de eerste van het nieuwe seizoen, gereden.

bron: Belga