Aanslag Brits parlement – Honderden mensen komen samen op Trafalgar Square voor eerbetoon aan slachtoffers

Aanslag Brits parlement - Honderden mensen komen samen op Trafalgar Square voor eerbetoon aan slachtoffers
Aanslag Brits parlement - Honderden mensen komen samen op Trafalgar Square voor eerbetoon aan slachtoffers

Op Trafalgar Square, het beroemde plein in het centrum van de Britse hoofdstad Londen, zijn donderdagavond honderden mensen samengekomen voor een eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslag aan het parlement van donderdag. “De Londenaars zullen zich niet laten intimideren door het terrorisme. Verstoorde en duivelse geesten die onze levenswijze proberen te vernietigen, zullen daar nooit in slagen”, aldus de Londense burgemeester Sadiq Khan op het plein.
Voor de National Gallery op het plein werd een logo van de Britse metro met krijt op de grond getekend, met de boodschap “We are not afraid” (wij zijn niet bang). Verder werden drie vlaggen – een Franse, een Belgische en een Britse – getekend. Bij de twee fonteinen werden kaarsen aangestoken en bloemen neergelegd.
De politie was massaal aanwezig tijdens de herdenking, waartoe burgemeester Khan had opgeroepen. De straten naar het plein werden afgesloten door politievoertuigen.
Bij de aanslag van woensdag, waarbij een man eerst met een wagen inreed op de menigte op Westminster Bridge en daarna een politieagent aanviel bij het Britse parlement, kwamen vijf mensen om het leven: de dader, de politieagent en drie burgers. Donderdagavond nog stierf een 75-jarige man aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Er vielen ook 40 gewonden, van wie er enkele nog erg aan toe zijn.

Bron: Belga