Nederlander belandt in verkeerde Sydney

Het Australische Sydney - Foto P. Whitehouse

De Nederlander Milan Schipper boekte per ongeluk een vlucht naar het verkeerde Sydney. In plaats van te landen in het zonnige Australische Sydney, belandde hij in het ijskoude Canadese Sydney waar het 45 graden kouder is.

De 18-jarige Nederlander Milan zal zijn vliegticket de volgende keer waarschijnlijk dubbelchecken. Het ticket kostte hem zo’n 800 euro, de reistijd bedroeg 22 uur en hij moest ook nog eens twee keer overstappen. Allemaal voor niets want het was helemaal niet de bedoeling om in Canada te belanden.

“Vroeger was ik wel goed in aardrijkskunde, maar ik kon dat laatste stuk van Toronto naar Sydney niet zo goed voor m’n ogen halen”, zegt Schipper tegen het Algemeen Dagblad. Al van bij het begin van de vlucht besefte hij dat iets niet klopte. “Shit, we gaan naar rechts in plaats van naar links. Dat klopt toch niet?”

Enkel de codes van de luchthavens waren op zijn vliegticket vermeld. De landcodes stonden er niet op, daarom liep het fout. Als Schipper naar het warme Australische Sydney wil vliegen, moet hij nog eens 33 uur vliegen en 1.500 euro betalen. Maar voor de Nederlander hoefde het niet meer, hij wou terug naar huis.