Amerikaanse jongen schaamt zich niet langer voor uiterlijk dankzij hond

Carter schaamt zich niet langer voor uiterlijk dankzij hond
Facebook / Niki Beiser Umbenhower

De 8-jarige Carter Blanchard heeft vitiligo, een huidaandoening dat een gebrek aan pigment veroorzaakt waardoor er vlekken op de huid ontstaan. De Amerikaanse jongen vond het moeilijk om zijn ziekte te accepteren, tot hij de labrador Rowdie ontmoette. 

Carter heeft lange tijd geworsteld met de huidaandoening. Op een bepaald moment weigerde hij zelfs om nog naar school te gaan. “Hij dacht dat zijn leeftijdsgenootjes hem uitlachten, maar de kinderen bedoelden het niet gemeen”, vertelt zijn moeder Stephanie aan InsideEdition.

Niet alleen Carter heeft vitiligo. Ook Rowdy krijgt al drie jaar lang witte vlekken op zijn zwarte vacht. Zijn baasje besloot om foto’s van de viervoeter te delen op sociale media, en in een mum van tijd had hij hopen volgers. Ook de moeder van Carter kwam de hond tegen op het internet.

Ontmoeting

Stephanie liet op haar beurt de foto’s zien aan haar zoontje, die helemaal opfleurde van de plaatjes. Omdat de jongen langzaamaan ook meer zelfvertrouwen kreeg, besloot zijn moeder contact op te nemen en een ontmoeting te regelen.

Er was alleen één probleem: ze moesten een afstand van maar liefst 3.000 kilometer overbruggen. Dankzij de crowdfundingcampagne #RoadToRowdy konden ze de nodige som geld verzamelen.

“Carter is niet meer dezelfde”

Vorig weekend was het zo ver en kon het duo elkaar in levende lijve leren kennen. “Het klinkt misschien belachelijk, maar dit heeft zijn leven veranderd”, zegt Stephanie. “Zijn kindertijd is weer een pak beter geworden. Dit was een geschenk dat ik hem niet kon geven. Enkel Rowdy kon hem beter doen voelen.”

Posted by Niki Beiser Umbenhower on Saturday, 18 March 2017