Weerbericht - Zonnig met wolkenvelden

door
Belga
Leestijd 1 min.

Donderdag is het in vele streken eerst zonnig met wel hogere wolkenvelden. In de loop van de dag komt er wat meer bewolking maar zijn er ook nog opklaringen. Het blijft overal droog. De maxima liggen tussen 11 graden in de Hoge Ardennen en 14 of lokaal 15 graden elders, meldt het KMI. Vanavond en vannacht is er langs de Franse grens aanvankelijk nog meer bewolking met een kleine kans op een bui. Elders zijn de opklaringen vaak breed. Op het einde van de nacht vergroot de kans op lokale lage wolken, vooral dan over de noordelijke landshelft en in de Ardennen. De minima schommelen tussen 1 graad in de Hoge Venen en 6 graden over het westen.

Vrijdagmorgen hangen er mogelijk nog wolkenvelden in de streken langs de Franse grens. Geleidelijk wordt het overal zonnig. De maxima schommelen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 14 graden in de Kempen. Er waait een onaangename noordoostenwind met rukwinden tot 45 km/h.

Zaterdag is het zonnig met een schrale noordoostenwind. De maxima schommelen tussen 10 en 14 graden. Zondag is het eerst zonnig maar geleidelijk komen er meer wolken opzetten vanuit het oosten. Er staat nog steeds een strakke noordoostenwind. De maxima liggen tussen 7 en 12 graden.

bron: Belga