Volgende week zon en temperaturen tot 19 graden

Volgende week zon en temperaturen tot 19 graden

Vandaag verwachten we op de meeste plaatsen vrij zonnig en droog weer. Aan de Franse grens komen er soms middelhoge wolkenvelden binnen, met mogelijk wat gedrup op een enkele plaats. In de loop van de namiddag verschijnen er enkele stapelwolken, maar het blijft overwegend zonnig. Het wordt vrij zacht, met maxima tussen 11 en 15 graden, plaatselijk iets meer. Morgenochtend kan er vooral in de noordelijke helft van het land en in de Ardennen plaatselijk wat lage bewolking hangen. Al snel verdwijnen de lage wolken en krijgen we overal een zonnige dag. ’s Namiddags is het lichtbewolkt met enkele stapelwolken tot helder.

Zaterdag wordt het zonnig, met geleidelijk wat velden van hoge bewolking, waarschijnlijk vooral in het noorden van het land. De maxima liggen rond 10 graden in de Hoge Venen, rond 12 graden aan zee en rond 13 of 14 graden in het centrum. Zondag is het eerst zonnig, maar vooral in het noorden kan het later soms bewolkt worden. Het kwik stijgt tot rond 13 graden, bij een matige wind uit de noordoostelijke sector.

Van maandag tot en met donderdag krijgen we veel zon. Enkel dinsdag moeten we rekening houden met wat meer stapelwolken. Maandag liggen de maxima nog rond 13 graden, maar de dagen daarna komen daar telkens één of twee graden bij, zodat het kwik donderdag kan uitkomen op 18 of lokaal zelfs 19 graden.

bron: Belga