Staking bij CNH blijft duren

De staking bij tractoronderdelenproducent CNH in Antwerpen zal wellicht ook vrijdag voortduren. Zo wordt vernomen bij de bonden, die spreken van een lage werkbereidheid. Er werden wel dwangsommen betekend aan personen bij de stakerspost. Bij Case New Holland is sinds maandag een staking aan de gang na organisatorische en werkdrukproblemen. De staking was beperkt tot de logistieke afdeling, maar nam woensdag uitbreiding door een incident met deurwaarders en een eenzijdig verzoekschrift.
Donderdag is intussen een bevelschrift betekend aan de stakerspost. Per persoon die niet wordt binnengelaten, moet 250 euro worden betaald tot maximaal 2.500 euro.
“Ook vandaag heeft het bedrijf nagenoeg stilgelegen. Zowel bij de vroege, de dag- als de late shift was er nauwelijks volk aan het werk. De actie zal morgen dan ook voortgaan”, zegt ACV-secretaris Peter Van Herck.
Intussen is er wel een contactpoging geweest. “De directie hier heeft gezegd dat er met de Europese directie moet worden overlegd op voorwaarde dat de actie stopt”, zegt ABVV’er Marc Pottelancie. Dat hebben onze mensen afgewezen en nu is er dus een patstelling. We gaan ervan uit dat de bal in het kamp van de directie ligt.”

bron: Belga