Premier League Darts - Kim Huybrechts uitgeschakeld na nederlaag tegen Gary Anderson

door
Belga
Leestijd 2 min.

Kim Huybrechts (PDC-12) is er ook op de achtste speeldag niet in geslaagd een zege te boeken in de Premier League Darts. Donderdag moest hij in het Engelse Manchester een 7-2 nederlaag slikken tegen de Schot Gary Anderson (PDC-2). Het betekende meteen de uitschakeling voor de 31-jarige Antwerpenaar. Huybrechts startte met een 180, maar werd desondanks al in het eerste leg gebroken. Hij brak meteen terug, maar ook in het derde leg ging tweevoudig wereldkampioen Anderson door de darts van Huybrechts. Die kon nog tot 2-3 aanklampen. Anderson produceerde uitworpen van 81, 130, 104 en 132 voor een vlotte zege. Hij liet daarbij een gemiddelde van 101,86 punten en een checkout percentage van 38,89 procent optekenen. Huybrechts deed niet beter dan 91,55 punten en 25,00 procent.

De Nederlandse titelverdediger Michael van Gerwen (PDC-1) leed donderdag zijn eerste nederlaag van het seizoen, 7-5 tegen zijn landgenoot Raymond van Barneveld (PDC-8). Desondanks blijft de regerende wereldkampioen het klassement aanvoeren.

Met drie punten uit drie gelijke spelen staat Huybrechts op de tiende en laatste plaats. Volgende week neemt hij het in het Welshe Cardiff nog op tegen de Schot Peter Wright (PDC-3). Na die negende speeldag vallen er twee spelers af en het staat nu al vast dat dat Huybrechts en de Nederlander Jelle Klaasen (PDC-9) zullen zijn. De top acht gaat nog zeven wedstrijden door tot 11 mei. De beste vier spelen de play-offs op 18 mei in de O2 Arena in Londen. Voor de winnaar is er 250.000 pond (287.000 euro) weggelegd.

Het was de tweede keer dat Huybrechts aan de competitie mocht deelnemen. In 2015 eindigde hij na één zege, twee gelijke spelen en zes nederlagen op de tiende en laatste plaats, waarop hij voor 2016 geen uitnodiging in de bus kreeg.

.

bron: Belga