“Idiote” hond moet niet onderdoen voor Houdini

Screengrab Facebook / 9 News Brisbane

Boy de hond is niet te houden. Letterlijk dan, want de zevenjarige kruising tussen een maltezer en een shih tzu is een meester in het ontsnappen.

Baasje Janine Ellem heeft al alles geprobeerd. Maar bloembakken, hekken en zelfs een draad met elektriciteit houden Boy niet tegen. De hond wriemelt overal tussen of graaft zich een weg naar de vrijheid.

Sterker nog, het beestje woont op amper 700 meter van een treinstation. Daar is hij er al vijf keer in geslaagd om een trein te pakken. Zo belandde hij een keer tien kilometer verder in de stad. Een andere keer werd hij thuis afgezet in een gele sportwagen, iets waar zijn baasje best jaloers op is.

HOUDINI HOUND

A Nudgee dog is proving a headache for his owner, not only because he gets out, but because he's also learnt to catch a train all by himself.#9News | http://9News.com.au

Posted by 9 News Queensland on Tuesday, 21 March 2017

“Hij is een vervelend, verwend nest”, getuigt de eigenares bij 9 News. Ze ziet de hond graag, maar de constante ontsnappingspogingen jagen haar in het harnas. Daarom zal ze Boy binnenkort laten castreren, in de hoop dat hij iets rustiger wordt.

In tussentijd beschikt Boy over een humoristisch naamplaatje, waarop de volgende boodschap staat te lezen. “Hoi, mijn naam is Boy. Ik ben een enorme idioot. Ik vind het huis waar ik graag gezien wordt en twee maaltijden per dag krijg niet leuk. Daarom probeer ik heel de tijd te ontsnappen.”