Burger King plant dertig tot veertig restaurants in België

Burger King plant 30 tot 40 restaurants in België
AFP / M. Ngan

Fastfoodketen Burger King wil de komende jaren dertig à veertig restaurants openen in ons land. Dat heeft Kevin Derycke, de topman van Quick en Burger King België, bevestigd.

De eerste Burger King in België zal deze zomer zijn deuren openen, al is nog niet zeker waar precies. Eind dit jaar zou ons land vijf tot zeven burgertenten van de Amerikaanse keten moeten tellen. Vanaf volgend jaar zullen de nieuwe fastfoodzaken elkaar sneller opvolgen. Uiteindelijk zijn er dertig à veertig locaties ingepland. Dat heeft Kevin Derycke, de CEO van Burger Brands Belgium, gezegd in een interview met de Franstalige krant Le Soir.

Quick blijft

Omdat Burger Brands Group zowel Quick als Burger King in België beheert, vreesden sommige hamburgerliefhebbers dat Quick zou verdwijnen. Die vrees is volgens Derycke ongegrond. «Het was nooit onze bedoeling om het merk op te geven, maar juist om het te ontwikkelen. Quick is een historisch Belgisch merk, dat marktleider is en nog steeds erg in de smaak valt bij Belgen», aldus Derycke.

Wel zullen enkele restaurants van Quick plaats moeten ruimen voor Burger King. Als is het volgens Derycke vooral de bedoeling om nieuwe etablissementen te openen, omdat er nog ruimte is op de Belgische fastfoodmarkt. «De Giant en de Whopper zullen nog zeer lange tijd naast elkaar blijven bestaan», besluit de CEO.

Om te kunnen uitbreiden in België, moet de hamburgerketen op zoek naar werknemers. Dit jaar zijn er 300 à 350 aanwervingen ingepland. In 2018 zouden daar er nog eens 400 tot 450 vacatures worden uitgeschreven.