Bewezen: knappe mensen hebben slechtere relaties

Knappe mensen hebben kortere relaties
AFP / R. Beck

Lopen jouw relaties na een tijdje steevast op de klippen? Dat kan zijn omdat je gewoonweg te knap bent, beweren wetenschappers van de universiteit van Harvard. 

Mensen die er goed uitzien, hebben slechtere relaties. Dat is de conclusie van psycholoog Christine Ma-Kellams en haar team van wetenschappers, nadat ze enkele onderzoeken hadden uitgevoerd.

Jaarboeken en beroemdheden

Bij het eerste experiment moesten verschillende deelnemers jaarboekfoto’s bekijken en oordelen hoe knap de persoon op het plaatje is. Wat blijkt? De knappe mensen hadden vaker kortere relaties en zouden vaker scheiden.

In een andere test gebruikten de wetenschappers foto’s van beroemdheden. Opnieuw moesten mensen de kiekjes keuren, en de meest aantrekkelijke sterren hadden ook de kortste huwelijken.

Genoeg vissen in de zee

Het is al langer geweten dat mooie mensen vaak meer aandacht krijgen en soms zelfs meer geld verdienen. Maar blijkbaar is er dus ook een keerzijde aan de medaille. Volgens Ma-Kellams worden de prijsbeesten onder ons vaker het hof gemaakt. Als een relatie dan stroef loopt, hebben ze sneller de neiging om die stop te zetten, omdat er simpelweg genoeg vissen in de zee zijn.