Zon blijft nog even in het land

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het is deze namiddag nog overwegend zonnig, met stapelwolken waaruit vooral in het oosten van België eventueel een bui kan vallen. In het uiterste westen van het land wordt het in de loop van de namiddag zwaarbewolkt met stilaan kans op wat regen. De maxima schommelen van 7 graden in de Hoge Venen tot 12 of 13 graden in het centrum. Er waait een matige zuidoostenwind, zo voorspelt het KMI. Vanavond en vannacht is het meestal bewolkt met voornamelijk middelhoge en hoge wolkenvelden. Over het westen is het aanvankelijk nog zwaarbewolkt met kans op wat gedruppel, later komen er ook daar meer opklaringen en blijft het er droog. Lokaal kan er zich nevel of een mistbank vormen, terwijl vooral in de Ardennen laaghangende bewolking kan voorkomen. De minima liggen tussen -1 graad in de Hoge Venen en 5 graden over het noordwesten. De naar het oosten krimpende wind is zwak tot matig.

Morgen blijft het zo goed als droog en begint de dag zonnig met hoge wolkensluiers. In de loop van de dag neemt de bewolking wat toe vanuit Frankrijk en kan er eventueel een bui vallen in de gebieden nabij de Franse grens. Elders blijft het droog met meer zon. Het wordt aangenaam zacht met maxima van 12 graden in Hoog-België en aan zee en maxima tot 15 of lokaal 16 graden in het Vlaamse binnenland. De wind is matig en vlak aan zee soms vrij krachtig uit het oosten tot noordoosten.

Morgenavond en -nacht blijft het droog en overweegt aanvankelijk de bewolking. Later in de nacht komen er meer opklaringen en vormt er zich vooral in het oosten lokaal nevel of mist. De minima liggen tussen lokaal 1 graad in de Ardennen en 7 graden aan zee. De wind waait matig uit het noordoosten tot oosten.

Vrijdagmorgen hangen er mogelijk nog wolkenvelden in de streken langs de Franse grens. Geleidelijk wordt het overal zonnig. De maxima schommelen tussen 9 graden op de Hoge Venen en tot 14 graden in de Kempen. Er waait een onaangename noordoostenwind met rukwinden tot 45 kilometer per uur. Ook komend weekend blijft het droog, maar met een onaangename noordoostenwind.

bron: Belga