Weerbericht - Regen mogelijk op woensdag, rest van de week wellicht droog

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het is woensdag in de meeste streken zonnig. Over het uiterste zuidoosten, en vooral dan in Belgisch Lotharingen, hangen er 's ochtends lage wolken. In de loop van de dag ontstaan er stapelwolken waaruit hier en daar een bui kan vallen. Over het westen van het land wordt het in de loop van de namiddag zwaarbewolkt met stilaan kans op wat regen. De maxima schommelen van 8 graden in de Hoge Venen tot 12 of 13 graden in het centrum. Er waait een matige zuidoostenwind. Dat meldt het KMI. Woensdagavond en -nacht wisselen soms brede opklaringen en wolken elkaar af. Over het westen van België is het aanvankelijk nog zwaarbewolkt met kans op wat regen, later komen daar ook meer opklaringen en blijft het er droog. De minima liggen tussen -1 graad in de Hoge Venen en 4 graden over het westen. De naar het oosten krimpende wind is zwak tot matig.

Donderdag begint met opklaringen en wolkenvelden. In de loop van de dag neemt de bewolking toe maar blijft het wellicht droog. De maxima liggen tussen 11 en 14 graden. De zwakke tot matige oostelijke wind wordt geleidelijk matig uit het noordoosten.

Vrijdag lijkt het overal droog te blijven met wolken en stilaan brede opklaringen. Zaterdag is het vaak zonnig, maar met een vrij strakke noordoostenwind. Zondag krijgen we meer wolken maar blijft het overwegend droog. Ook begin volgende week is het overwegend droog met soms brede opklaringen en kans op lage wolken. De maxima in het centrum van het land liggen rond 12 of 13 graden.

bron: Belga