“Tomorrowland op weg naar dubbelweekend in De Schorre tot 2033”

De Antwerpse provincieraad buigt zich donderdag over een nieuwe gebruiksovereenkomst van het domein De Schorre in Boom voor dancefestival Tomorrowland. Die overeenkomst moet eindelijk definitief groen licht geven voor het dubbelweekend dat dit jaar gepland staat – en dat al uitverkocht is – en zal volgens oppositiepartij PVDA Tomorrowland zelfs de mogelijkheid bieden om tot en met 2033 elk jaar een dubbelweekend te houden indien de organisatie dat wenst. Tomorrowland-organisator ID&T was al langer vragende partij om twee weekends Tomorrowland te houden in De Schorre en voor dit jaar gaven de gemeenten Boom en Rumst alvast hun fiat. De voornaamste reden daartoe is de grote belangstelling voor tickets, aangezien het festival elk jaar vrijwel meteen uitverkocht is. De voorbije maanden werd ook een nieuwe overeenkomst met de provincie Antwerpen en de directie van De Schorre gezocht.
De nieuwe gebruiksovereenkomst zal volgens PVDA – als de provincieraad ermee instemt – De Schorre zeventien jaar lang tijdens de laatste twee weekends van juli ter beschikking stellen van ID&T en Tomorrowland. Ze krijgen ook tien weken om alles op te bouwen en af te breken. In ruil zou ID&T onder meer 630.000 euro gebruiksvergoeding betalen per dubbelweekend en door de jaren heen 8,5 miljoen euro investeren in infrastructuur.
PVDA zegt woensdag het mogelijke nieuwe akkoord te betreuren omdat de buurt onvoldoende bevraagd zou zijn. De partij vraagt om aan de omwonenden die aan de hinder wensen te ontkomen, tijdens elk festivalweekend een hotelverblijf aan te bieden of hotelkosten te vergoeden. Daarnaast wil PVDA ook dat er geen gratis festivaltickets voor de gedeputeerden en provincieraadsleden worden gegeven.

bron: Belga