“Onze gedachten zijn bij slachtoffers, familie en vrienden”

Onze gedachten zijn bij slachtoffers, familie en vrienden

Jeremy Corbyn, de leider van de Britse Labour-partij, heeft via Twitter gereageerd op het terroristische incident dat zich woensdagnamiddag voordeed aan de Westminster Bridge in Londen. “Onze gedachten zijn bij de slachtoffers van deze verschrikkelijke aanval, bij hun familie en vrienden”, aldus de oppositieleider. Ook de Londense burgemeester Sadiq Khan heeft intussen via Twitter gereageerd. “Ik heb gesproken met de politiecommissaris. De London Metropolitan Police voert het onderzoek. Mijn gedachten zijn bij de getroffenen en hun families”, aldus Khan. De burgemeester bedankt de hulpdiensten ook voor hun harde en moedige werk “in uitzonderlijk moeilijke omstandigheden”.

Ook verschillende Britse parlementsleden, van wie er een heel aantal aanwezig waren in het parlement op het moment van de aanslag, hebben op Twitter lof voor de “snelle en efficiënte” reactie van de hulpdiensten, die meteen na de aanval massaal ter plaatse kwamen. De parlementsleden mogen het Britse Lagerhuis intussen nog altijd niet verlaten.

Facebook heeft ondertussen de ‘Safety Check’ geactiveerd. Daarmee kunnen Londenaars aangeven of ze al dan niet veilig zijn. Die tool werd ook voor de aanslagen in Brussel en Nice vorig jaar al geactiveerd.

bron: Belga