NAVO bevestigt top op 25 mei in Brussel

NAVO bevestigt top op 25 mei in Brussel
NAVO bevestigt top op 25 mei in Brussel

De leiders van de NAVO-lidstaten komen op 25 mei samen in Brussel voor de eerste top sinds de verkiezing van de Amerikaanse president Donald Trump. Dat heeft een woordvoerder van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie dinsdag gemeld.

Trump, die zich kritisch opstelt tegenover de NAVO en meent dat de lidstaten meer zouden moeten investeren in hun leger, had begin februari al aangekondigd dat hij eind mei zal deelnemen aan een NAVO-top in Brussel.
De staatsleiders zullen op 25 mei “de aanpassingen van de NAVO aan de nieuwe veiligheidssituatie bespreken, inclusief de rol van de NAVO in de strijd tegen het terrorisme, en het belang van de stijging van de uitgaven voor defensie en een betere verdeling van de lasten”, aldus woordvoerster Oana Lungescu.
Eerder op de dag raakte al bekend dat Donald Trump op 12 april een ontmoeting zal hebben met NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg in Washington. “Ze zullen praten over het belang van een sterke NAVO, die voor een collectieve defensie en stabiliteit aan de grenzen van de alliantie zorgt”, aldus de NAVO.

Bron: Belga