Interreligieuze stoet vanuit Molenbeek naar Beurs

Interreligieuze stoet vanuit Molenbeek naar Beurs

Op het Gemeenteplein in Sint-Jans-Molenbeek is vandaag omstreeks 15.00 uur een interreligieuze stoet met verschillende religieuze en politieke leiders vertrokken in de richting van de Brusselse Beurs voor het grote herdenkingsmoment om 16.00 uur van het collectief #tousensemble#samenéén#alltogether. Onder meer minister van Justitie Koen Geens (CD&V), Molenbeeks burgemeester Françoise Schepmans (MR), aartsbisschop Josef De Kesel en opperrabbijn Albert Guigui en voorzitter van het Executief van de Moslims van België Salah Echallaoui stappen mee in de stoet. Vorig jaar liep minister Koen Geens ook al mee in de stoet van het collectief en dit jaar wilde hij er opnieuw bij zijn om samen een positieve boodschap te verspreiden. “Momenten als deze zijn belangrijk. Vanmorgen zag ik al dat vele slachtoffers het zich ontzagen om deze dag mee te maken, maar tegelijk was het een dag die ze niet wilden missen en ze zullen blij geweest zijn, dat ze niet alleen staan met hun problemen”, aldus minister Geens.

De minister van Justitie beseft – een jaar na de aanslagen – dat de strijd tegen het terrorisme nog lang niet achter de rug is. “Het leed is niet geleden. Integendeel, want vele lijden nog meer dan een jaar geleden, de problemen zijn niet opgelost. Dat is een werk van lange adem. Ik wil hier mijn blijvend engagement en mijn solidariteit tonen.”

In de stoet liepen naast de politieke en religieuze leiders ook vele gewone inwoners van Molenbeek en hun kinderen van alle religies mee.

bron: Belga