Tiener wil een date strikken, maar wordt aangevallen door een krokodil

Krokodil
AFP / L. Wanniarachchi

Wie tot over zijn oren verliefd is, doet soms domme dingen. Daar kan Lee De Paauw van meespreken.

Voor de 18-jarige Australiër was het liefde op het eerste gezicht toen hij Sophie Paterson, een toerist uit Groot-Brittannië, zag. Jammer genoeg waren die gevoelens niet wederzijds. Om indruk te maken op het meisje besloot De Paauw een duik te nemen in een rivier vol krokodillen.

Maar, zoals je zou kunnen verwachten, vielen de dieren hem aan. Toen een krokodil in zijn arm beet, schoot de onfortuinlijke romanticus in paniek. “Ik gaf eerst een klap op zijn snuit, maar het beest trok me verder het water in. Pas toen ik met mijn vuist in zijn oog sloeg, liet hij me los”, vertelt de jongeman aan de Australische nieuwszender 9 News. Uiteindelijk kon de tiener uit het water klauteren en ontsnapte hij ternauwernood aan de dood.

Date naar de cinema

Ondanks de levensgevaarlijke stunt, is De Paauw er niet in geslaagd om het hart van zijn droomvrouw te veroveren. “Hij is te jong voor mij”, aldus Paterson. “Je laten aanvallen door een dier windt me bovendien niet echt op.” Desondanks heeft ze wel beloofd om eens samen naar de film te gaan als de Aussie volledig hersteld is van zijn verwondingen.