Begrafenisondernemers geven korting aan senioren die rijbewijs inleveren

Japanse ouderen kunnen een korting krijgen op hun uitvaartkosten op één voorwaarde. Als ze hun rijbewijs inleveren, moet hun familie 15% minder betalen aan de begrafenisondernemer.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

De Japanse overheid wil dat bejaarden niet meer achter het stuur kruipen. The Mainichi rapporteert dat zij steeds vaker betrokken zijn bij verkeersongelukken. Volgens Japan Times hebben beschikken maar liefst 4,8 miljoen 75-plussers over een rijbewijs in het land van de rijzende zon.

Een begrafenisondernemer uit de Aichi-prefectuur schaart zich achter het initiatief van de overheid. De lijkbezorger heeft daarom de handen in elkaar geslagen met de lokale politie. Ouderen die hun rijbewijs er inleveren, kunnen rekenen op 15% korting voor hun uitvaart. Zelfs Japanners die niet in de prefectuur wonen, kunnen zich hiervoor aanmelden.

Het is niet het enige voordeel waarvan Japanse bejaarden kunnen genieten als ze het document afstaan. BBC News bericht dat senioren zo kunnen genieten van betaalbare taxiritten, korting op saunabezoeken en spotgoedkope noedels.