Tien maanden cel voor vrouw die agente tweemaal met aardappelmesje stak

door
Belga
Leestijd 1 min.

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 47-jarige vrouw bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien maanden en een boete van 600 euro omdat ze in 2015 een aardappelmesje in de schouder van een politieagente had gestoken. Op 3 februari 2015 moest een gerechtsdeurwaarder een uithuiszetting gaan uitvoeren bij de vrouw uit Heers. Omdat de vrouw de deurwaarder de huid vol schold, vroeg die bijstand van de politie. De hoofdinspecteur kwam ter plaatse en slaagde erin de vrouw te kalmeren. Die maakte aanstalten om een koffer te halen in een nabijgelegen kamer, maar kwam terug met een aardappelmesje.

De vrouw probeerde het mesje in de hals van de hoofdinspecteur te steken. Maar de agente zag de vrouw echter uit haar ooghoek afkomen en kon zich nog net op tijd draaien, zodat het mes in haar kogelvrije vest drong. De vrouw probeerde in totaal twee keer de agente te steken, maar kon overmeesterd worden door de andere aanwezige politieagenten.

De agente liep geen lichamelijk letsel op, maar vroeg wel een schadevergoeding van 5.000 euro omdat het veel erger had kunnen aflopen als ze geen kogelwerend vest droeg. "Ik wil een signaal geven dat we met meer respect behandeld moeten worden", zei de inspecteur tijdens de behandeling van de zaak vorige maand. De rechter ging echter niet in op die vraag voor een hoge schadevergoeding en kende 750 euro toe.

bron: Belga