Ronde van Catalonië – BMC niet tevreden met straf voor Movistar

Ronde van Catalonië - BMC niet tevreden met straf voor Movistar

BMC, dat op twee seconden eindigde van Movistar in de ploegentijdrit van de Ronde van Catalonië, is niet te spreken over de beperkte sanctie voor het team van Alejandro Valverde. Slechts drie renners kregen dinsdag een tijdstraf aan de broek gesmeerd en Movistar bleef winnaar. José Joaquín Rojas, die de nieuwe leider werd na ritwinnaar Cimolai maandag, kreeg een tijdstraf van drie minuten wegens het geven van duwtjes aan ploeggenoten. Niet alleen Rojas werd gesanctioneerd. Ook de Portugees Nelson Oliveira moest één minuut inleveren, de Costaricaan Andrey Amador twee minuten, omdat zij het duwtje in de rug kregen.
“We zagen Rojas onderweg verschillende duwtjes geven aan zijn ploegmaten”, aldus ploegleider Jackson Stewart na afloop in een mededeling van het team. “Dat is een schending van de UCI-regels en dus dienden we samen met Trek-Segafredo een klacht in. De straf die nu wordt opgelegd, is ontgoochelend. We voelden ons vandaag de sterkste ploeg en wij speelden wel volgens de regels.”
“Wij waren vandaag het beste team”, sprak ook Rohan Dennis. “We reden overeenkomstig de reglementen, we finishten allen samen en hoedje af daarvoor.”

bron: Belga