Premier wijst Francken terecht na rel met Artsen Zonder Grenzen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Premier Charles Michel heeft in sterke bewoordingen gereageerd op de discussie die staatssecretaris Theo Francken op Twitter voerde met hulporganisatie Artsen Zonder Grenzen. "Ik roep hem op om meer nuance aan de dag te leggen in zijn communicatie." Francken ging op Twitter in discussie met AzG. Hij vindt dat de organisatie moet wegblijven uit de Middellandse Zee: "Ze doen aan mensensmokkel. Heeft niets meer met vluchtelingen te maken. Illegale migratie". AzG antwoordde dat mensenlevens redden hun taak is. Waarop Francken reageerde: "Met er te redden veroorzaakt u indirect alleen maar meer doden".

Premier Michel reageert geprikkeld. "Ik roep Theo Francken op om het humanitair werk te respecteren. Ik keur ten stelligste de verwarring af die is gecreëerd tussen mensensmokkelaars en de ngo's. Ik roep hem op om meer nuance aan de dag te leggen in zijn communicatie." Over de grond van de zaak zegt de premier dat alles gedaan moet worden om "illegale migratie en mensensmokkel te bestrijden".

Michel roept Francken op om Artsen Zonder Grenzen "zo snel mogelijk te ontmoeten om een constructieve dialoog te hebben". De hulporganisatie had daar zelf eerder op de dag ook al om gevraagd.

bron: Belga