Franse presidentsverkiezingen – Marine Le Pen wil weten “wie naar België trekt om wapens te kopen”

Franse presidentsverkiezingen - Marine Le Pen wil weten "wie naar België trekt om wapens te kopen"

“We moeten eerst onze grenzen opnieuw onder controle krijgen, want ik zie niet hoe we ons kunnen beschermen tegen terroristen als we niet weten wie ons grondgebied binnenkomt, of wie de grens oversteekt om wapens te gaan kopen in België.” Dat heeft de voorzitster van de extreemrechtse partij Front National heeft maandag verklaard tijdens een debat tussen de vijf belangrijkste kandidaten voor de Franse presidentsverkiezingen. Le Pen, die pleit voor het vertrek van Frankrijk uit de Schengenzone en de eurozone, verklaarde ook dat ze “de islamistische organisaties wil verbieden”, “buitenlandse islamisten met een ‘s-kaart’ (die worden beschouwd als een gevaar voor de nationale veiligheid, red.) het land wil uitzetten” en pleit voor het “afnemen van de nationaliteit van de mensen met een dubbele nationaliteit die een link hebben met het islamistisch fundamentalisme”.
Met de allusie aan België verwijst Le Pen naar de aanslagen van 13 november in Parijs, die grotendeels werden georganiseerd vanuit ons land. De terroristen zouden bijvoorbeeld hun wapens hebben verkregen in Brussel.
Le Pen verwees ook naar ons land in de discussie over de gezondheidszorg. Over het autisme, dat niet erkend is in Frankrijk, stelde ze dat België, Zwitserland en Canada aantonen dat Frankrijk incompetent is als het over die ziekte gaat.

bron: Belga