Franse gerecht voert onderzoek naar Fiat

Franse gerecht voert onderzoek naar Fiat

Ook de Franse justitie is een onderzoek begonnen naar beschuldigingen dat Fiat Chrysler zou hebben gesjoemeld met de uitstootwaarden van dieselwagens. Dat heeft de Italiaans-Amerikaanse autofabrikant dinsdag bevestigd. Het bedrijf ontkent de aantijgingen maar werkt wel mee met de autoriteiten.
In de Verenigde Staten en Groot-Brittannië lopen ook al onderzoeken naar Fiat Chrysler. Eerder dit jaar kwam aan het licht dat het bedrijf er door Amerikaanse autoriteiten van wordt verdacht sjoemelsoftware te hebben geïnstalleerd in meer dan 100.000 dieselwagens om zo de uitstoot van de voertuigen bij testen te verbloemen.
De Franse justitie begon eerder ook al een strafrechtelijk onderzoek naar mogelijke fraude met uitstootwaarden bij autoconcern Renault. De autowereld is al sinds september 2015 in de ban van het dieselschandaal. Toen bleek dat Volkswagen jaren had gesjoemeld met de uitstootgegevens van miljoenen auto’s. De kwestie heeft al geleid tot vele miljarden aan boetes voor het Duitse concern.

bron: Belga