"Bastian Schweinsteiger tekent voor Chicago Fire"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bastian Schweinsteiger zet zijn carrière verder bij het Amerikaanse Chicago Fire. Dat schrijft toch althans het dagblad Chicago Tribune. Het nieuws is nog niet officieel bevestigd.

De voormalige aanvoerder van de Duitse nationale ploeg, waarmee hij in 2014 wereldkampioen werd, zit al langere tijd op een dood spoor bij Manchester United. In de Major League Soccer (MLS) hoopt de 32-jarige middenvelder opnieuw speelplezier te vinden. Volgens Chicago Tribune wordt de transfer volgende week geofficialiseerd. "Schweini" zou voor een jaar hebben getekend en 4,5 miljoen dollar (4,2 miljoen euro) opstrijken.

De krant pakt ook al uit met een reactie van de algemeen manager van Chicago Fire. "We voegen iemand toe aan onze kern die op elk niveau prijzen heeft gewonnen, inclusief aan de absolute top. Hij deed dat op een manier die overeenstemt met onze waarden", stelt Nelson Rodriguez.

Bastian Schweinsteiger tekende na een lange en succesvolle carrière bij Bayern München (o.a. acht landstitels, Champions League in 2013) in de zomer van 2015 voor Manchester United. Onder José Mourinho kreeg de Duitser, die getrouwd is met ex-tennisster Ana Ivanovic, echter amper speelgelegenheid. In de transferperiode van januari leek het op een breuk tussen speler en club te komen, maar uiteindelijk bleef hij bij ManU. Nu komt er mogelijk toch een einde aan de weinig vruchtbare samenwerking.

bron: Belga