12.000 mensen verzamelen in Brussel voor betoging socialprofitsector

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de buurt van de Kruidtuinlaan in Brussel zijn volgens voorlopige vakbondscijfers zowat 12.000 mensen samengekomen voor de nationale betoging van de non-profitsector (zorg, welzijn en cultuur). De betoging gaat omstreeks 10.30 van start. De socialprofit komt vandaag opnieuw in grote getale samen om te betogen voor een nieuw sociaal akkoord, en dat al voor de derde keer in 4 maanden tijd. Volgens de bonden gaat het overleg met de Vlaamse en federale regering niet vooruit. Een akkoord tegen de zomer, zoals vooropgesteld door de ministers, is "onhaalbaar aan dit tempo", aldus Mark Selleslach, nationaal secretaris van de christelijke LBC-NVK.

De manifestatie gaat niet gepaard met een staking, al zou er hier en daar wel een verminderde bezetting kunnen zijn in zorgvoorzieningen, omdat veel personeel naar Brussel is afgezakt. De minimumdienstverlening is in elk geval gegarandeerd, verzekert Selleslach.

De betoging gaat straks via onder meer de Berlaimontlaan en de Wolvengracht richting de Brandhoutkaai, waar ze rond 13 uur wordt ontbonden. Een vijftigtal politieagenten leidt alles in goede banen.

bron: Belga