Reddende engel uit Texas springt in de bres voor dakloze man

Victor Hubbard
Facebook / This Is Victor

Drie jaar lang stond Victor Hubbard op hetzelfde kruispunt in Kemah, een kleine plaats in Texas. Toen een toevallige passant stopte en vroeg of hij hulp nodig had, veranderde zijn leven.

De Amerikaanse Ginger Sprouse passeerde Kemah, een kleine plaats in Texas, toen ze plots een verdwaasde man langs de straat zag staan. Ze sprak hem aan en wat bleek? De man, Victor Hubbard, heeft een verstandelijke beperking en stond al drie jaar lang op dat kruispunt. Zijn moeder had hem daar achtergelaten en hij hoopte dat ze terug zou komen.

Crowdfundingactie

Geëmotioneerd door zijn verhaal, besloot Sprouse de man in huis te nemen. Daarnaast richtte ze ook een Facebookpagina op met de naam ‘This Is Victor’. Al snel boden mensen wereldwijd hun hulp aan. Zo kwam de barmhartige samaritaan op het idee om een crowdfundingactie te lanceren via GoFundMe. Na twee maanden kon ze op die manier al meer dan 30.000 dollar (ongeveer 28.000 euro) bijeenrijven.

Alsof dat nog niet genoeg is, heeft ze hem ook aan werk geholpen. Zo kan Hubbard nu aan de slag in de keuken van haar bedrijf. “Zij heeft me echt gered. Ze keek naar me om toen niemand anders met me inzat”, vertelt hij aan de lokale televisiezender KHOU.com.

This guy just inspires me. If he can be kind, gracious and joyful so can I! This is community 🤗 be inspired today 😘

Posted by This is Victor on Thursday, 2 March 2017