Goede Doelen: Catherine Evrard van Sociaal Winkelpunt vzw

Hoe heet uw goed doel en wat doet u er?

Sociaal Winkelpunt vzw, opgericht vanuit beweging.net Antwerpen, bestrijdt armoede vanuit een emancipatorische visie en aanpak. Dit doet ze via het ondersteunen van sociale kruideniers en solidaire buurtwinkels, waarbij winkelen wordt gekoppeld aan ontmoeting voor mensen in armoede. Keuzevrijheid en de eigenwaarde verhogen staan centraal. Ik werk als coördinator van de vzw. Momenteel ondersteunen we zes lokale werkingen. Sociaal Winkelpunt zorgt o.m. voor onderlinge uitwisseling, communicatie en leverancierscontacten.

Wat motiveert u?

Na mijn economische studies aan de KU Leuven werkte ik tien jaar als marktonderzoeker. Zes jaar geleden veranderde ik van koers en besloot ik mij in te zetten voor mens en maatschappij. Het motiveert mij om mee te bouwen aan een samenleving die warm en solidair is, zeker naar kwetsbare groepen en mensen in armoede toe.

Is uw goed doel op zoek naar vrijwilligers?

Sociale winkelpunten worden lokaal gerund door vrijwilligers. Zij zorgen voor het winkelgebeuren en het invullen van de ontmoetingsfunctie. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom!
www.sociaalwinkelpunt.be
www.facebook.be/vzw.sociaalwinkelpunt

 

Ben je op zoek naar een goed doel dat je als vrijwilliger of financieel zou kunnen steunen?
Surf naar Goededoelen.be, een website van de Koning Boudewijnstichting.