Diversiteit is meerwaarde op de werkvloer

De Vlaamse overheid wil als werkgever een weerspiegeling zijn van de samenleving en een voorbeeld op het gebied van gelijke kansen en diversiteit. Het streefdoel is een divers personeelsbestand met een evenredige vertegenwoordiging van kansengroepen, ook in leidinggevende functies. Het is belangrijk dat het thema op de werkvloer leeft en bespreekbaar is.

“We bieden uiteenlopende jobs waar talent en creativiteit belangrijk zijn. We willen onderstrepen dat de banen voor iedereen open staan. Er is een actief beleid om alle kandidaten gelijke kansen te bieden: jong en oud, mensen met een handicap of chronische ziekte, holebi’s, vrouwen, medewerkers met een andere culturele of religieuze achtergrond enzovoort”, zegt Alona Lyubayeva. Ze is diversiteitsambtenaar bij de Vlaamse overheid.
Het start bij het opstellen van neutrale vacatures en met die ook actief te verspreiden via organisaties van kansengroepen. Zo worden ook doelgroepen gericht bereikt. Tijdens de selectieprocedure is er eventueel ondersteuning zoals van een doventolk of aangepaste software. Eens aangeworven, dan zijn aanpassingen aan de arbeidspost mogelijk.

Meerwaarde

Alona Lyubayeva heeft zelf buitenlandse roots, ze komt uit Oekraïne. “Het vergde wat tijd om me in te werken in de context van de Vlaamse overheid, maar ik heb me altijd welkom gevoeld. Dat heb ik als heel positief ervaren. Zelf heb ik een gevarieerd team en dat is heel verrijkend”, zegt ze. Er zijn uiteraard verschillen, maar die leiden tot een grotere openheid, iets dat ze alle afdelingen toewenst. “In homogene teams valt het op als er één iemand ‘anders’ is. In gemengde teams speelt dat veel minder een rol. Als er ergens problemen zijn, dan proberen we dat aan te pakken. Hiervoor bestaat een goed werkende procedure. Het toont aan dat we gelijke kansen echt wel belangrijk vinden.”
Ook aan de slag bij de Vlaamse overheid?

Ontdek alle openstaande vacatures op www.werkenvoorvlaanderen.be