Coffee Break: « Topwerkgevers? Ja, ze bestaan »

Sommige werkgevers zijn goed. Anderen zijn top. We zoeken uit waarom Kruidvat, UZ Brussel, DHL Express en MIVB verder springen dan andere werkgevers.

 

Enkel organisaties die goed zijn in het bieden van een verrijkende ervaring voor haar werknemers, mogen het Top Employers-label dragen. Dit blijkt uit de getuigenissen van vier topwerkgevers tijdens de Coffee Break in station Brussel-Zuid.
“Wij hebben onze HR-praktijken laten onderzoeken door een onafhankelijk instituut”, zeggen HR-verantwoordelijken van MIVB, UZ Brussel, Kruidvat en DHL Express. “Hierdoor weet je dat we een goede werkomgeving bieden, met opleidingen en groeikansen. We zorgen voor het welzijn van onze mensen.”

“Groeien in stabiele omgeving”

“MIVB is een stabiel bedrijf waarin je een loopbaan kan uitbouwen”, zegt Johan Claes van MIVB. “Zo ging onlangs een man met pensioen die ooit begon als assistent in een atelier. Hij stopte als sleutelpersoon in een groot IT-project. En hij is niet de enige!”
“Opvallend bij ons, is dat veel mensen die ooit bij UZ Brussel vertrokken, terugkomen”, zegt Begga Cranskens van UZ Brussel. “Dit onder meer omdat onze uurroosters rekening houden met privésituaties. Deze work-life-balans is niet evident in de zorgsector. Daarenboven mogen onze mensen hun mening zeggen, en maken ze een verschil voor de patiënten.”

“Ideaal voor ondernemende starters”

“Kruidvat zet sterk in op opleidingen en doorgroeien”, zegt Bart Van den Bossche van Kruidvat. “We vinden dat iedereen kansen moet krijgen. Zo groeiden in 2016 liefst 115 van onze mensen door naar een hogere functie. We zijn ideaal voor kandidaten met ondernemerszin die de handen uit de mouwen willen steken!”
“Ook DHL Express zet alles in om zijn personeel te motiveren”, weet Geert Gijsels van DHL. “Nieuwkomers leren snel onze cultuur kennen via de introductietraining. Daarna zetten we sterk in op training en ontwikkeling waardoor onze mensen een carrière binnen DHL kunnen uitbouwen.”

 


Deze topwerkgevers zoeken je

  • Universitair Ziekenhuis Brussel zoekt dit jaar minstens 300 enthousiaste medewerkers in Brussel. Verpleegkundigen en artsen; plus mensen voor IT, HR, technische, financiële en administratieve diensten.
  • DHL Express zoekt elk jaar 200 tot 300 nieuwe krachten voor heel België. Chauffeurs en logistieke medewerkers, net zoals HR-, IT-, sales-, marketing- en managementprofielen.
  • MIVB zoekt een kleine 600 nieuwe medewerkers in Brussel. Vooral buschauffeurs en trambestuurders. Ook onderhoudstechnici, technische ingenieurs en bachelors, IT’ers, werfleiders en ondersteunende profielen.
  • Kruidvat heeft continu een 100-tal vacatures voor winkels in heel België en de hoofdzetel in Antwerpen. Vooral verkoopmedewerkers en filiaalmanagers.

 

Johan Claes
Employer Branding & Sourcing Manager bij MIVB

“Ik kreeg onlangs de vraag of we een IT-afdeling hebben. Die hebben we natuurlijk. Onze 420 IT-ers werken aan innovatieve projecten en beheren ons netwerk.”

 

Begga Cranskens
HR Business Partner & Coördinator Werving en Selectie bij UZ Brussel

“Jongeren houden van onze maatschappelijke meerwaarde. Hun job heeft impact. Wat hen verder aanspreekt, is het feit dat de beslissingen hier worden genomen.”

 

Geert Gijsels
Human Resources Manager bij DHL

“Wij hebben niet enkel logistieke jobs vacant. 40% van ons personeel werkt in traditionele departementen als sales, HR, IT, marketing en finance.”

 

 

Bart Van den Bossche
HR Adviseur bij A.S. Watson (Kruidvat)

“We verkopen aan scherpe prijzen én investeren in medewerkers. Onze opleidingen en doorgroeimogelijkheden zijn vaak verrassend voor wie ons als werkgever leert kennen.”